PPL(A) (HUSUSİ PİLOTLUK LİSANSI) EĞİTİMİ

  • EĞİTİMİN AMACI

    Daha önce hiçbir uçuş eğitimi almamış ve pilotluğa ilk adımı atmak isteyenler için düzenlenen bir programdır.
    Bu programda adayların PPL(A) lisanslarını aldıktan sonra ticari olmayan operasyonlarda herhangi bir gelir elde etmeksizin tek motorlu uçakta sorumlu pilot ya da ikinci pilot olarak uçabilmesi için lisanslandırılması amaçlanmaktadır.
  • EĞİTİM İÇERİĞİ

    Teorik Bilgi Eğitimi:
    Toplam 118:00 saatlik 9 ders ve eğitimde kullanılacak hava araçlarına ilişkin teknik eğitim, pilot, performans ve sistem bilgileri, Garmin1000 Glass Cockpit ve Emniyet Yönetim Sistemi eğitimini kapsamaktadır. Bu eğitimlerin %90’ı uzaktan eğitim şeklinde sanal sınıflarda, %10’luk kısmı ise yüz yüze eğitim şeklinde verilmektedir.
    Ders Başlıkları:

    010 Hava Hukuku ve ATC Prosedürleri
    020 Uçak Genel Bilgisi
    030 Uçuş Performansı ve Planlama
    040 İnsan Performansı ve Limitleri
    050 Meteoroloji
    060 Seyrüsefer
    070 İşletme Prosedürleri
    080 Uçuş Prensipleri
    090 Haberleşme Usullerinden oluşmaktadır.
    Akademide teorik eğitimlerini başarıyla tamamlayan pilot adayının Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 120 soruluk Türkçe ya da tercihe göre İngilizce sınavdan 75 ve üstü puan alması gerekmektedir. Adayın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sınavlara 4 defa girme hakkı bulunmaktadır. Teorik sınavlarda 4 defa başarısız olan aday re-take (tekrar) eğitimi alarak yeniden sınava girme hakkına sahip olabilmektedir.
  • UÇUŞ EĞİTİMİ

    En az 46:30 saat uçuş eğitiminden oluşmaktadır. Bu eğitim tek motorlu uçaklarda 31:15 saat öğretmen pilot eşliğinde verilmekte olup kalan 10:15 saat yalnız ve 05:00 saat ise simülatör uçuşu şeklinde gerçekleşmektedir. Bu uçuş saatlerine PPL(A) kontrol uçuşu dâhildir.
  • EĞİTİME BAŞLAMA GEREKLİLİKLERİ

    • MİNUMUM YAŞ : Asgari 18 yaşını doldurmuş olmak.
    • EĞİTİM SEVİYESİ: En az lise ve dengi okul mezunu olmak.
    • SAĞLIK ŞARTLARI: SHGM tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından alınmış, geçerli 2. sınıf sağlık şartlarına sahip olduğunu gösterir sağlık raporu almak.